Peutergym

Ouder peuter gym is actief gymmen met je peuter. Aan het begin van de les helpen alle ouders (of natuurlijk oma's of opa's of tantes of oppasmoeders.....enz) met het opzetten van de toestellen. We gebruiken alles wat er in de gymzaal te vinden is! Met banken, dikke matten, wandrekken, ringen, balk en noem maar op! Zo bouwen we allerlei klimsituaties en speelmogelijkheden. Zodat uw peuter op spelenderwijs de toestellen kan verkennen. Er wordt erg gelet op de veiligheid en variatie tussen de lessen. Het is erg goed voor de peuter, voor de motoriek en hij/zij leert gelijkertijd met andere kinderen om te gaan. Uw peuter kan al komen gymmen als hij/zij kan lopen! Het is wel de bedoeling dat u er tijdens de hele les bij blijft, zodat u samen met uw peuter heerlijk kan komen gymmen. Aan het einde van de les ruimen we met z'n allen weer op. Daarna gaan we als afsluiting nog even met z'n allen liedjes zingen en hier op bewegen! Lijkt u dit wat? Twijfel niet, het is heel erg leuk! Komt u gerust eens kijken en meedoen met uw peuter!!
Leiding: Marry

Instapgym

Instapgym stimuleert jongens en meisjes van vier t/m zes jaar op een gezellige en veilige manier nieuwe ervaringen op te doen. Er is alles aanwezig om samen met andere kinderen lekker te kunnen rennen, springen, balanceren en zwaaien. Tijdens deze lessen worden op een speelse manier de basis gelegd voor het turnen.
Leiding: Lisanne

Jongensgym

Vind jij het leuk om altijd lekker te spelen en heb je veel energie? Dan is de jongensgym misschien iets voor jou. Vanaf dat je zes jaar bent mag je bij deze groep. Er zijn drie groepen jongens 6 tot en met 9 jaar en jongens 10 tot en met 13 jaar en jongens 14 jaar en ouder. Bij de eerste groep gaat het vooral om kleine oefeningen op toestellen te doen, kracht en lenigheid op te bouwen en gezellig een spelletje te doen met andere jongens. De tweede en derde groep zijn serieuzer bezig met oefeningen turnen en doen erg veel toestellen. Er is ook altijd tijd voor een leuk spelletje. Door het oefenen aan bijvoorbeeld rekstok en ringen krijg je veel kracht in je armen en zijn toestellen als brug en sprong weer makkelijker. Omdat springen favoriet is wordt dit heel erg vaak in verschillende vormen gedaan. Het zijn leuke groepen, je leert er veel en je kunt gezellig met andere jongens van jou leeftijd al je energie kwijt.
Leiding: Marlies

Meisjesgym

Er zijn bij ons maar liefst 9 verschillende groepen meisjes turnen, variërend in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar. Op verschillende dagen kan je terecht. Binnen de lessen wordt gebruikt gemaakt van de verschillende turntoestellen zoals de balk, brug en mat maar ook van de ringen, tumblingbaan en trampolines. Wil jij wel eens een echte handstand of een radslag leren kom dan gerust eens kijken bij een groep met jouw leeftijdsgenootjes.
Leiding: Lisanne en Daphne

Wedstrijdgroep

Er zijn vier wedstrijdgroepen voor verschillende leeftijden. Deze wedstrijdgroepen zijn voor meisjes waarvoor het selectie niveau (nog) te hoog is, maar wel wedstrijden willen doen. Voor sommige een tussenstap voor een eventuele overgang naar de selectie. Voor de wedstrijdgroepen word je gevraagd en is dus niet vrij toegankelijk. Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om met wedstrijden mee te doen. We zullen tijdens deze trainingen ons wat meer bezig houden met spanning, lenigheid, kracht, maar bovenal met de wedstrijdoefenstof!
Leiding: Anja, Marry, Joska, Rosanne en Daniëlle

Selectie turnen

De turnselectie turnt wedstrijden op regionaal niveau. Onze selectie bestaat uit ongeveer 35 meiden variërend in leeftijd en niveau. De lessen van de selectie zijn toestelgericht, de vier toestellen sprong, brug, balk, en mat zijn de basiselementen van deze lessen. Tot het einde van het wedstrijdseizoen, dit verschilt per niveau, zijn wij vooral bezig met de wedstrijdoefeningen. Daarna is er meer ruimte voor nieuwe elementen en andere toestellen. Voor de selectie moet je worden gevraagd.
Leiding: Milou en Thirza

Bodyfit

Een 4 wekelijks programma waarin aerobics, steps, pilates of bodyshape gegeven wordt. De lessen dagen je uit, motiveren je, en geven je energie! Lekker bewegen! 1 uurtje voor jezelf! Het zijn zeer afwisselende en goed opgebouwde lessen voor alle leeftijden en alle niveaus. Er is altijd een warming-up en cool-down, dit zorgt voor optimaal beweeggenot. Je wordt altijd gemotiveerd, gestimuleerd en opgezweept door de instructrice en swingende muziek, die zowel populair is als uit de oude doos. Spierversterkende oefeningen met diverse materialen zoals o.a. gewichten, elastiek en steps worden afgewisseld met conditionele oefeningen. Kortom: een energieoppepper voor de hele week! Kom ook en probeer het zelf!
Leiding: Peggy van der Voet 

Sport-overdag (met volleybal)

Leiding: Anja van Veendendaal