Even voorstellen

Gymnastiekvereniging Door Oefening Vlug En Sterk (DOVES) werd opgericht op 1 november 1931. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot meer dan 300 leden. Wekelijks worden er ruim 30 lessen aan zowel junioren als senioren gegeven door onze deskundige leiding en hun assistenten.

Gymnastiekafdeling

Onze grootste afdeling is de gymnastiekafdeling. Deze bestaat uit recreatieve groepen voor alle leeftijden voor zowel jongens als meisjes en selectiegroepen voor meisjes. Binnen deze lessen is het allerbelangrijkste dat de kinderen genieten van de turnsport. Op een verantwoorde manier bezig zijn met turnen, met oog voor het lichaam, de gezondheid van de kinderen; maar ook in pedagogisch opzicht, het zijn en blijven kinderen! Elk kind moet zich thuis voelen en zichzelf belangrijk voelen in elke les.

De selectiemeisjes nemen deel aan de NTS wedstrijden van de KNGU, de meisjes in deze groepen komen uit in de 3e tot en met 6e divisie. 

Naast de gymnastiekafdeling zijn er ook nog groepen voor senioren; de damesgym, de aerobics-bodygym en de sportoverdag.

Het zijn niet alleen de trainingen die het lesrooster vullen. Er worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd door de vereniging. Te denken valt aan een playbackshow, het jaarlijkse kamp, trainingen in een echte turnhal, vossenjacht, naar grote evenementen, discoturnen enz. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze activiteitencommissie. Tot slot zijn er nog de jaarlijkse clubwedstrijden en demonstraties.